Orzechy Włoskie

dieta wegetariańska

dieta wegańska

 

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

Nazwa wyrobu

ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Orzechy włoskie łuskane

Składniki

Orzech włoski łuskany,

Cechy organoleptyczne

Orzechy suche, zdrowe bez objawów gnicia lub zepsucia. Czyste bez widocznych uszkodzeń, dostatecznie rozwinięte. Barwa na powierzchni jasnobrązowa, na przekroju biała do jasno kremowej. Smak delikatny, pozbawiony obcych zapachów i smaków.

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna 645,00 kcal
Białko 16,00 g
Węglowodany 11,50 g
Tłuszcz 60,30 g

Alergeny

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Cechy fizyko-chemiczne

Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. Bez konserwantów.

Cechy mikrobiologiczne

Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne.

Temperatura: 18-20 °C

Wilgotność 56-60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-informacja o alergenach

-kod kreskowy

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Spożyć bezpośrednio.

Propozycja podania

Do bezpośredniego spożycia, dodatek do ciast, sosów, oraz musli. Orzechy włoskie wykorzystywane są do wypieku ciast oraz innych słodkości. Znajdują również zastosowanie jako szlachetny dodatek do dań wytrawnych, sosów oraz sałat. Orzechy to jednocześnie zdrowa przekąska będąca doskonałą alternatywą dla słodyczy.