Śliwki Suszone

dieta wegetariańska

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

 

Nazwa wyrobu

ŚLIWKA SUSZONA

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do bezpośredniej konsumpcji

Składniki

Śliwki suszone, kwas sorbinowy,

Cechy organoleptyczne

Smak słodki charakterystyczny zapach aromatyczny typowy, bez obcych posmaków i zapachów. Całkowita ilość uszkodzeń do 10% produktu wliczając wszystkie możliwe odstępstwa od doskonałości i zanieczyszczenia.

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna 267,00 kcal
Białko 3,50 g
Węglowodany 68,90 g
Tłuszcz 1,20 g

Alergeny

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością

Cechy fizyko-chemiczne

Brak obecności szkodników. Zawartość pestycydów zgodna z przepisami prawa żywnościowego. Bez dwutlenku siarki.

Cechy mikrobiologiczne

Brak objawów gnicia, brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne.

Temperatura: 18-20 °C

Wilgotność 56-60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-informacja o alergenach

-kod kreskowy

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Spożyć bezpośrednio lub posiekane. Wprawdzie 100 gram śliwek zawiera także 200 kalorii, ale bez obaw możemy włączyć te owoce do naszej diety, dodając kilka sztuk np. do porannego jogurtu, czy do obiadowej sałatki z kapustą pekińską. Śliwki suszone są doskonałe jako słodka przekąska i jako dodatek do wypieków i deserów. Suszone śliwki wykorzystywane są do produkcji jogurtów, deserów, mieszanek płatków śniadaniowych i w przemyśle cukierniczym.

Propozycja podania

Jako dodatek do ciast, pieczeni, deserów.