Proszek do pieczenia

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

Nazwa wyrobu

PROSZEK DO PIECZENIA

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do dalszej obróbki

Składniki

Proszek do pieczenia.

Cechy organoleptyczne

Smak i zapach charakterystyczny, bez posmaku zjełczenia. Białe porowate bryłki 

 

 

Alergeny

Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością. 

Cechy fizyko-chemiczne

Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego.

Cechy mikrobiologiczne

Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne.

Temperatura: 18-20 °C

Wilgotność:56-60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-skład

-wartości odżywcze

-informacja o alergenach

-kod kreskowy

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Proszek do pieczenia jest białą mieszanka związków chemicznych o sypkiej konsystencji. Zawarty w nim dwutlenek węgla sprawi, że Twoje wyrosną lekkie i delikatnie puszyste. Podstawowym zadaniem proszku do pieczenia jest spulchnianie produktów piekarniczych (chleba, ciast itp.).

Propozycja podania

Wyroby cukiernicze: ciasta, ciasteczka, babki, biszkopty, ciasta kruche oraz wyroby piekarnicze (chleby, bułki). Wsyp 15 g proszku na ok. 500 g mąki.

Pamiętaj, że zbyt duża ilość proszku do pieczenia dodana do Twojego wypieku, zdominuje jego smak, dlatego używaj go z umiarem.