Fasola Jaś Karłowy

Opakowanie zbiorcze- 12szt.
Ilość opakowań zbiorczych na warstwie- 12szt.
Ilość sztuk na warstwie- 168szt.
Ilośc warstw na palecie- 7szt.
Ilość opakowań zbiorczych na palecie- 98szt.
Ilość sztuk na palecie- 1176szt.
Masa palety- 470kg

polecany dla diabetyków

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

 

Nazwa wyrobu

FASOLA JAŚ KARŁOWY

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do dalszej obróbki

Składniki

Fasola

Cechy organoleptyczne


Smak i zapach charakterystyczny dla produktu. Białe ziarna o regularnych rozmiarach, pozbawione zanieczyszczeń.

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna: 1446kJ/346 kcal
Białko: 1,4 g
Węglowodany: 61,6 g
Tłuszcze: 1,6 g

Alergeny

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie foliowe PP zadrukowane międzywarstwowo laminowane, grubości 0,045 mm: worki foliowe .

Dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Cechy fizyko-chemiczne

Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego.

Cechy mikrobiologiczne

Brak objawów pleśni i zanieczyszczeń mikrobiologicznych.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne.

Temperatura: 18-20 °C

Wilgotność:56-60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-skład

-wartości odżywcze

-informacja o alergenach

-kod kreskowy

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Fasolę moczymy dzień wcześniej. Namoczoną fasolę gotujemy.

Propozycja podania

Domowa fasola po bretońsku składniki: 1 opakowanie białej fasolo jaś, 1 listek laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 4 kiełbasy śląskie, 150 g boczku wędzonego, 2-3 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 przyprawa do fasoli po bretońsku, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, majeranek.