Cebulka Smażona

dieta wegetariańska

 

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

 

Nazwa wyrobu

CEBULKA SMAŻONA

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do bezpośredniej konsumpcji i dalszej obróbki

Składniki

Cebula, olej roślinny, mąka pszenna, sól.

Cechy organoleptyczne

Cebulka smażona, charakteryzuje się ostrym, lekko słodkim smakiem. Kolor brązowego. Tekstura chrupiąca, lekko twarda. Kształt nieregularny.

Wartość odżywcza w 100 g

wartość energetyczna 1136kJ/271kcal
białko 1,1 g
węglowodany 15 g
tłuszcze 23 g

Alergeny

Produkt zawiera gluten, może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Cechy fizyko-chemiczne

Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa.

Cechy mikrobiologiczne

Liczba pleśni oraz drobnoustrojów zgodna z wymogami prawa.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne:

Temperatura: 18 – 20°C

Wilgotność: 56 - 60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-skład

-informacje o alergenach

-kod kreskowy

-kraj pochodzenia

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Spożyć bezpośrednio lub poddać obróbce termicznej.

Propozycja podania

Cebulę stosować jako dodatek do różnych sałatek warzywnych, zup, sosów, mięs, dań rybnych, smalcu, potraw ziemniaczanych oraz warzywnych.