Ciecierzyca Cieciorka Groch Włoski

dieta wegetariańska

dieta wegańska

 

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

 

Nazwa wyrobu

CIECIERZYCA

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do dalszej obróbki.

Składniki

Ciecierzyca

Cechy organoleptyczne

Kształt okrągły, barwa brązowa. Smak i zapach charakterystyczny, bez obcych posmaków i zapachów.

Wartość odżywcza w 100 g

wartość energetyczna 510kJ/122 kcal
białko 7,7 g
węglowodany 12,3 g
tłuszcze 2,6 g

Alergeny

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie foliowe PP zadrukowane międzywarstwowo laminowane, grubości 0,045 mm: worki foliowe
Dopuszczone do kontaktu z żywnością

Cechy fizyko-chemiczne

Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego.

Cechy mikrobiologiczne

Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne.

Temperatura: 18-20 °C

Wilgotność:56-60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-skład

-wartości odżywcze

-informacja o alergenach

-kod kreskowy

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Ciecierzycę namoczyć a następnie wrzucić ja do wrzącej wody i gotować pod przykryciem ok. 1,5h, do czasu aż będzie miękka.

Propozycja podania

Dodatek do dań mięsnych oraz wegetariańskich.