Cukier Trzcinowy

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

 

Nazwa wyrobu

CUKIER TRZCINOWY

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do bezpośredniego spożycia

Składniki i

Cukier trzcinowy,

Cechy organoleptyczne

Duże kryształki cukru o barwie brązowej. Smak słodki, bez obcych posmaków.

Wartość odżywcza w 100 g

wartość energetyczna 1544kJ/369 kcal
białko 0 g
węglowodany 99 g
tłuszcze 0 g

Alergeny

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie foliowe PP zadrukowane między-warstwowo laminowane, grubość 0,045mm: worek foliowy
Dopuszczone do kontaktu z żywnością

Cechy fizyko-chemiczne

Brak obecności szkodników,.

Cechy mikrobiologiczne

Brak zmian mikrobiologicznych.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne:

Temperatura: 18 – 20°C

Wilgotność: 56 - 60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-skład

-informacje o alergenach

-kod kreskowy

-kraj pochodzenia

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Stosować według uznania.

Propozycja podania

Dodatek do dań, w celu polepszenia smaku i aromatu potrawy.