Curry

dieta wegetariańska

 

 
 
 
[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

 

Nazwa wyrobu

CURRY

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do dalszej obróbki

Składniki

Gorczyca, kolendra, kurkuma, imbir, kozieradka, pieprz czarny, chilli, koper, kmin, olej, sól. Indie, Polska.

Cechy organoleptyczne

Konsystencja sypka bez zbryleń. Barwa niejednolita, wyrazista, wynika z barwy naturalnej surowca. Zapach i smak swoisty, aromatyczny. Niedopuszczalny posmak stęchlizny i pleśni.

Wartość odżywcza w 100 g

wartość energetyczna 325 kcal/1360kJ
białko 13 g
węglowodany 58 g
tłuszcze 14 g

Alergeny

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością

Cechy fizyko-chemiczne

Brak obecności szkodników.

Cechy mikrobiologiczne

Liczba pleśni oraz drobnoustrojów zgodna z wymogami prawa.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne:

Temperatura: 18 – 20°C

Wilgotność: 56 - 60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-skład

-informacje o alergenach

-kod kreskowy

-kraj pochodzenia

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Dodać do potrawy i poddać obróbce termicznej.

Propozycja podania

Dodatek do dań, w celu polepszenia smaku i aromatu potrawy.

badania dowodzą, że regularne spożywanie przyprawy curry (2-3 razy w tygodniu) korzystnie wpływa na pamięć.

blokuje rozwój choroby Alzheimera i upośledzeń pamięci.