Zioła Prowansalskie

dieta wegetariańska

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

 

Nazwa wyrobu

ZIOŁA PROWANSALSKIE

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do dalszej obróbki

Składniki

Oregano, cząber, majeranek, bazylia, tymianek, mięta, szałwia,

Cechy organoleptyczne

Konsystencja sypka bez zbryleń, barwa niejednolita, typowa dla składników mieszanki, zapach i smak typowy dla użytych składników mieszanki bez obcych posmaków i zapachów.

Alergeny

Produkt zawiera bazylie może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością

Cechy fizyko-chemiczne

Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa.

Cechy mikrobiologiczne

Liczba pleśni oraz drobnoustrojów zgodna z wymogami prawa.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się oznakowanie produktu

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Spożywać jako dodatek do dań.Najczęściej kompozycja ta jest używa do pizzy, zup, sosów ziołowych, sałatek, twarogów, jaj, ziemniaków oraz przy sporządzaniu pieczeni, mięs mielonych, potraw z grilla, zapiekanek, farszów oraz potraw z ryb i drobiu.

Zioła prowansalskie są szczególnie polecane jako przyprawa do potraw tłustych, korzystnie wpływają na mało urozmaicone i mdłe potrawy dietetyczne: używane są w diecie bezsolnej.

Działanie:

  • wzmagają apetyt
  • ułatwiają trawienie,
  • świetny dodatek do potraw w diecie bezsolnej

 

Propozycja podania

Najczęściej kompozycja ta jest używa do pizzy, zup, sosów ziołowych, sałatek, twarogów, jaj, ziemniaków oraz przy sporządzaniu pieczeni, mięs mielonych, potraw z grilla, zapiekanek, farszów oraz potraw z ryb i drobiu.