Charakterystyka produktu |
|
Nazwa wyrobu |
Herbata Sencha Jaśminowa |
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do dalszej obróbki |
Składniki i ich pochodzenie |
Herbata zielona sencha aromatyzowana płatkami świeżego jaśminu; z dodatkiem kwiatów jaśminu. Kwiatowy, delikatny smak.Z plantacji indyjskich, chińskich i afrykańskich. |
Cechy organoleptyczne |
Posiada delikatny aromat |
Alergeny |
Produkt może zawierać śladowe ilości alegenów: zboża zawierające gluten (przenica, żyto, jęczmień owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe oraz wytworzone z nich produkty); orzeszki ziemne (archaidowe) oraz wytworzone z nich produkty; soja oraz wytworzone z nich produkty; orzechy: migdały, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, pekan, brazylijskie, pistacje, makademia) oraz wytworzone z nich produkty; seler oraz wyworzone z nich produkty; gorczyca oraz wytworzone z nich produkty; nasiona sezamu oraz wytworzone z nich produkty; dwutlenek siarki i siarczyny |
Materiał opakowaniowy |
Herbata zapakowana jest w zgrzewane torebki foliowe z atestem spożywczym, oznaczone etykietą z nazwą, składem i datą ważności. Torebka posiada praktycznie zamknięcie. Gwarancja zachowania świeżości na dłużej. |
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne: Wilgotność: 56 - 60% |
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -skład -informacje o alergenach -kod kreskowy -kraj pochodzenia |
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Ilość herbaty: 1 łyżeczka na filiżankę, Temperatura wody: 60-75°C Czas parzenia: 2-3 min. Można parzyć trzykrotnie. Nie stosować podgrzewacza. |
Propozycja dodatków |
Słodzimy cukrem trzcinowym, dobrze smakuje także na zimno. |
Sposób parzenia

Ilość herbaty:
1 łyżeczka na filiżankę

Temperatura wody:
60-75°C

Czas parzenia:
2-3 min.
Można parzyć trzykrotnie. Nie stosować podgrzewaczy. Dobrze smakuje także na zimno.
Pamiętaj, aby po wskazanym czasie zaparzania, listki oddzielić od naparu!