Herbata Sencha Jaśminowa

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

 

Nazwa wyrobu

Herbata Sencha Jaśminowa

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do dalszej obróbki

Składniki i ich pochodzenie

Herbata zielona sencha aromatyzowana płatkami świeżego jaśminu; z dodatkiem kwiatów jaśminu. Kwiatowy, delikatny smak.Z plantacji indyjskich, chińskich i afrykańskich.

Cechy organoleptyczne

Posiada delikatny aromat

Alergeny

Produkt może zawierać śladowe ilości alegenów: zboża zawierające gluten (przenica, żyto, jęczmień owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe oraz wytworzone z nich produkty); orzeszki ziemne (archaidowe) oraz wytworzone z nich produkty; soja oraz wytworzone z nich produkty; orzechy: migdały, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, pekan, brazylijskie, pistacje, makademia) oraz wytworzone z nich produkty; seler oraz wyworzone z nich produkty; gorczyca oraz wytworzone z nich produkty; nasiona sezamu oraz wytworzone z nich produkty; dwutlenek siarki i siarczyny

Materiał opakowaniowy

Herbata zapakowana jest w zgrzewane torebki foliowe z atestem spożywczym, oznaczone etykietą z nazwą, składem i datą ważności.

Torebka posiada praktycznie zamknięcie.

Gwarancja zachowania świeżości na dłużej.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne:

Temperatura: 18 – 20°C

Wilgotność: 56 - 60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-skład

-informacje o alergenach

-kod kreskowy

-kraj pochodzenia

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Ilość herbaty: 1 łyżeczka na filiżankę,

Temperatura wody: 60-75°C

Czas parzenia: 2-3 min.

Można parzyć trzykrotnie. Nie stosować podgrzewacza.

Propozycja dodatków

Słodzimy cukrem trzcinowym, dobrze smakuje także na zimno.

Sposób parzenia

Ilość herbaty:
1 łyżeczka na filiżankę

Temperatura wody:
60-75°C

Czas parzenia:
2-3 min.

Można parzyć trzykrotnie. Nie stosować podgrzewaczy. Dobrze smakuje także na zimno.
Pamiętaj, aby po wskazanym czasie zaparzania, listki oddzielić od naparu!