Herbata W Stronę Słońca

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

 

Nazwa wyrobu

Herbata W stronę słońca

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do dalszej obróbki

Składniki

Sencha, owoc mango, pączki róży, kwiat słonecznika, malina liofilizowana, aromat.Z plantacji indyjskich, chińskich i afrykańskich.

Cechy organoleptyczne

Posiada delikatny aromat

Alergeny

Produkt może zawierać śladowe ilości alegenów: zboża zawierające gluten (przenica, żyto, jęczmień owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe oraz wytworzone z nich produkty); orzeszki ziemne (archaidowe) oraz wytworzone z nich produkty; soja oraz wytworzone z nich produkty; orzechy: migdały, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, pekan, brazylijskie, pistacje, makademia) oraz wytworzone z nich produkty; seler oraz wyworzone z nich produkty; gorczyca oraz wytworzone z nich produkty; nasiona sezamu oraz wytworzone z nich produkty; dwutlenek siarki i siarczyny

Materiał opakowaniowy

Herbata zapakowana jest w zgrzewane torebki foliowe z atestem spożywczym, oznaczone etykietą z nazwą, składem i datą ważności.

Torebka posiada praktycznie zamknięcie.

Gwarancja zachowania świeżości na dłużej.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne:

Temperatura: 18 – 20°C

Wilgotność: 56 - 60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-skład

-informacje o alergenach

-kod kreskowy

-kraj pochodzenia

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Ilość herbaty: 1 łyżeczka na filiżankę,

Temperatura wody: 60-75°C

Czas parzenia: 2-3 min.

Można parzyć trzykrotnie. Nie stosować podgrzewacza.

Propozycja dodatków

Słodzimy cukrem trzcinowym, dobrze smakuje także na zimno.

Sposób parzenia

Ilość herbaty:
1 łyżeczka na filiżankę

Temperatura wody:
60-75°C

Czas parzenia:
2-3 min.

Można parzyć trzykrotnie. Nie stosować podgrzewaczy. Dobrze smakuje także na zimno.
Pamiętaj, aby po wskazanym czasie zaparzania, listki oddzielić od naparu!