HIT ! PROMOCJA ! Owoce Jagody Goji 100g Złota Folia

dieta wegetariańska

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

 

Nazwa wyrobu

JAGODY GOJI

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do bezpośredniej konsumpcji

Składniki

Suszone jagody goji

Cechy organoleptyczne

Smak lekko słodki z gorzkim posmakiem. Suszone owoce o nieregularnych kształtach, barwa od jasnoczerwonej do brunatnej.

Wartość odżywcza w 100 g

wartość energetyczna 1251kJ/299kcal
białko 11,7 g
węglowodany 43 g
tłuszcze 3,7 g

Alergeny

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością

Cechy fizyko-chemiczne

Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego.

Cechy mikrobiologiczne

Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne.

Temperatura: 18-20 °C

Wilgotność 56-60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-informacja o alergenach

-kod kreskowy

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Spożywać bezpośrednio. Zaleca się, aby osoby dorosłe spożywały dziennie ok. 70 szt. (ok. 1/4 szkl.) a dzieci poniżej 10 roku życia o połowę mniej. uszone owoce można żuć same, mogą też stanowić dodatek do jogurtów i musli.

Wartości odżywcze / 100g

Jagody goji są potocznie uważane za cudowny środek. Posiadają w swoim składzie:

18 AMINOKWASÓW, WITAMINĘ A, B-1, B-2, C, E.

Z MINERAŁÓW ŚLADOWYCH AŻ 21 jak: mangan, cynk, żelazo, miedź, nikiel, chrom, magnez, kalcium, natrium, kalium, kobalt, selen, cadium, fosfor i germanium

 

Propozycja podania

Dodatek do wyrobów czekoladowych, pieczywa cukierniczego, lodów, jogurtów, deserów.