Figi Suszone

dieta wegetariańska

 

 

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

Nazwa wyrobu

FIGI SUSZONE

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do bezpośredniej konsumpcji

Składniki

Figi

Cechy organoleptyczne

Rozwinięte wysuszone owoce, dojrzałe. Barwy kremowej do brunatnej. Smak słodki pozbawiony obcych zapachów i smaków.

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna 1214kJ/290 kcal
Białko 3,6g
Węglowodany 65,1 g
Tłuszcz 1,2 g

Alergeny

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Cechy fizyko-chemiczne

Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. Brak substancji konserwujących.

Cechy mikrobiologiczne

Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne.

Temperatura: 18-20 °C

Wilgotność 56-60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-informacja o alergenach

-kod kreskowy

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Spożywać bezpośrednio.

Propozycja podania

Do bezpośredniej konsumpcji lub jako dodatek do ciast i musli. Są one dodawane do ciast, głównie wigilijnych i to z tymi świętami są zazwyczaj kojarzone, ale oprócz tego suszone podprażone figi stosuje się jako namiastka kawy. Swoje zastosowanie mają również w przyrządzaniu potraw z wieprzowiny i dziczyzny. Figi mogą być spożywane na surowo. Z przetworzonych owoców produkuje się natomiast konfitury, dżemy, a także wina.