Soczewica Czerwona

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

 

Charakterystyka produktu

 

Nazwa wyrobu

SOCZEWICA CZERWONA ZIARNO

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do dalszej obróbki

Składniki

Soczewica czerwona.

Cechy organoleptyczne

Ziarno zdrowe, dobrze wykształcone, czyste, Kolor łososiowy. Smak i zapach charakterystyczny, bez obcych posmaków i aromatów. Ziarno okrągłe płaskie.

Wartość odżywcza w 100 g

wartość energetyczna 1130kJ/270 kcal
białko 23,4 g
węglowodany 40,6 g
tłuszcze 1,5 g

Alergeny

Jest alergenem. Produkt zawiera siarczany, może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie foliowe PP zadrukowane międzywarstwowo laminowane, grubości 0,045 mm: worki foliowe
Dopuszczone do kontaktu z żywnością

Cechy fizyko-chemiczne

Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa. Bez obecności konserwantów.

Cechy mikrobiologiczne

Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne.

Temperatura: 18-20 °C

Wilgotność:56-60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-skład

-wartości odżywcze

-informacja o alergenach

-kod kreskowy

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Gotować w wodzie do osiągnięcia miękkości około 15-20 min.

Propozycja podania

Produkt odpowiedni do zup, gulaszów, sałatek.