Migdały Płatek

dieta wegetariańska

 

[Zaloguj się, aby zobaczyć cenę]
W magazynie
Zaloguj się aby kupić

Ten produkt nie może zostać dodany do
koszyka, ponieważ nie jesteś zalogowany.

Charakterystyka produktu

 

Nazwa wyrobu

MIGDAŁY PŁATEK

Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)

Do bezpośredniej konsumpcji

Składniki i

Migdały płatek

Cechy organoleptyczne

Smak i zapach charakterystyczny dla migdałów bez obcych zapachów i posmaków. Płatki o jednolitym kolorze twarde.

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna 602,00 kcal
Białko 21,90 g
Węglowodany 9,50 g
Tłuszcz 50,60 g

Alergeny

Produkt jest alergenem, może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.

Materiał opakowaniowy

Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością

Cechy fizyko-chemiczne

Pozbawione zanieczyszczeń mechanicznych, bez konserwantu. Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego.

Cechy mikrobiologiczne

Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych.

Warunki przechowywania

Miejsce suche i chłodne.

Temperatura: 18-20 °C

Wilgotność 56-60%

Transport i dystrybucja

Samochody przystosowane do przewozu żywności:

-transport własny

-czysty, wolny od obcych zapachów.

Oznakowanie

Na opakowaniu znajduje się:

-logo firmy

-nazwa produktu

-masa

-dane dystrybutora

-termin przydatności do spożycia

-informacja o alergenach

-kod kreskowy

Instrukcja użytkowania/przygotowania

Spożywać bezpośrednio. Migdały są jadalnymi nasionami migdałowca zwyczajnego. Żywieniowo zalicza się je do grupy orzechów, chociaż w istocie nimi nie są. Drzewa migdałowca występują praktycznie na wszystkich kontynentach.

Propozycja podania

Do spożycia bezpośredniego bądź jako dodatek do musli, jogurtu, ciasta. Migdały są idealną przekąską między posiłkami, ale również stanowią nieodłączny element ciast oraz deserów. W przemyśle piekarskim znajdują zastosowanie jako masa migdałowa. Przerabiane są również na marcepan. Z nasion migdała tłoczy się bardzo smaczny olej migdałowy.