Charakterystyka produktu |
|||||||||
Nazwa wyrobu |
RODZYNKI SUŁTAŃSKIE |
||||||||
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do bezpośredniej konsumpcji |
||||||||
Składniki |
Rodzynki sułtańskie |
||||||||
Cechy organoleptyczne |
Rodzynki zdrowe bez objawów zepsucia. Czyste bez widocznych uszkodzeń. Koloru ciemnobrązowego. Smak słodko-kwaśny, zapach charakterystyczny, bez obcych posmaków i zapachów. |
||||||||
Wartość odżywcza w 100 g |
|
||||||||
Alergeny |
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
||||||||
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością. |
||||||||
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. Bez konserwantów. |
||||||||
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
||||||||
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność 56-60% |
||||||||
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
||||||||
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -informacja o alergenach -kod kreskowy |
||||||||
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Spożyć bezpośrednio. Rodzynki to doskonała przekąska dla przekwitających pań. Podczas menopauzy spada produkcja estrogenów, co powoduje wypłukiwanie wapnia z kości i osteoporozę. Zawarte w rodzynkach wapń i bor spowalniają ten proces.
|
||||||||
Propozycja podania |
Do bezpośredniego spożycia, dodatek do ciast, sosów, oraz musli. Rodzynki to doskonała przekąska. Rodzynki mogą być spożywane surowe lub używane do przygotowywania potraw. To przede wszystkie idealny dodatek do ciast, lodów, deserów, sałatek, surówek, mięs i sosów. Rodzynki Melelayer są drobniejsze od Jumbo przez co lepiej sprawdzają się przy pieczeniu np. serników, gdyż nie osiadają tak szybko na spód ciasta i nie "wypadają" z niego podczas krojenia. Świeże i mięsiste rodzynki Melelayer w sałatce owocowej nie zdominują jej smakowo a jedynie podkreślą wartości smakowe innych składników. |