|
Charakterystyka produktu |
|
|
Nazwa wyrobu |
CIECIERZYCA |
|
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do dalszej obróbki. |
|
Składniki |
Ciecierzyca |
|
Cechy organoleptyczne |
Kształt okrągły, barwa brązowa. Smak i zapach charakterystyczny, bez obcych posmaków i zapachów. |
|
Wartość odżywcza w 100 g |
wartość energetyczna 510kJ/122 kcal |
|
Alergeny |
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
|
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie foliowe PP zadrukowane międzywarstwowo laminowane, grubości 0,045 mm: worki foliowe |
|
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. |
|
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
|
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność:56-60% |
|
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
|
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -skład -wartości odżywcze -informacja o alergenach -kod kreskowy |
|
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Ciecierzycę namoczyć a następnie wrzucić ja do wrzącej wody i gotować pod przykryciem ok. 1,5h, do czasu aż będzie miękka. |
|
Propozycja podania |
Dodatek do dań mięsnych oraz wegetariańskich. |
