Charakterystyka produktu |
|
Nazwa wyrobu
|
BUŁKA TARTA |
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do dalszej obróbki |
Składniki i ich pochodzenie |
Bułka tarta, Polska |
Cechy organoleptyczne |
Zapach i smak charakterystyczny dla produktu. Ziarna drobne, sypkie, suche, charakterystyczny kolor pieczywa, brak zanieczyszczeń oraz zmiany barwy. |
Wartość odżywcza w 100 g |
Wartość energetyczna: 1451kJ/347kcal Białko: 9,6 g Węglowodany: 77,5 g Tłuszcze: 1,9 g |
Alergeny |
Produkt zawiera gluten, może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie papierowe:torebki papierowe Dopuszczone do kontaktu z żywnością. |
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. |
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów występowania pleśni i zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność:56-60% |
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -skład -wartości odżywcze -informacja o alergenach -kod kreskowy |
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Podawać po obróbce termicznej. |
Propozycja podania |
Produkt używany jest jako dodatek do panierek. |