Charakterystyka produktu |
|
Nazwa wyrobu |
MAK |
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do dalszej obróbki |
Składniki |
Mak |
Cechy organoleptyczne |
|
Wartość odżywcza w 100 g |
Wartość energetyczna 2255kJ/542 kcal |
Alergeny |
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie foliowe PP zadrukowane międzywarstwowo laminowane, grubości 0,045 mm: worki foliowe: worki foliowe |
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. |
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność 56-60% |
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -informacja o alergenach -kod kreskowy |
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Użyć w potrawie przed jej obróbką termiczną. |
Propozycja podania |
Nasiona maku stosuje się między innymi do wypieku ciast, słodkich bułeczek, przygotowania kutii, oraz jako dodatek do innych dań z makaronem, ciastem francuskim oraz ryżem. Działanie:
|
.