Charakterystyka produktu |
|
Nazwa wyrobu |
SEZAM CZARNY |
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do bezpośredniej konsumpcji |
Składniki |
Sezam łuskany, |
Cechy organoleptyczne |
Smak i zapach charakterystyczny dla sezamu z gorzkim posmakiem posmaku bez obcych posmaków i zapachów. Małe, suche i sypkie ziarna o charakterystycznym spłaszczonym kształcie o złocistej barwie. |
Wartość odżywcza w 100 g |
Wartość energetyczna640,00 kcal Białko23,20 gWęglowodany2,10 gTłuszcz59,90 g |
Alergeny |
Jest alergenem, produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością |
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. |
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność 56-60% |
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -informacja o alergenach -kod kreskowy |
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Spożyć bezpośrednio. |
Propozycja podania |
Używany do sałatek ciast i deserów. |