Charakterystyka produktu |
|
Nazwa wyrobu |
BŁONNIK WITALNY |
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do bezpośredniej konsumpcji. |
Składniki |
Babka płesznik nasiona (80%) Babka jajowata łupiny (20%). |
Cechy organoleptyczne |
Smak i zapach charakterystyczny dla użytych składników mieszanki bez obcych posmaków i zapachów. |
Alergeny |
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie z dopuszczone do kontaktu z żywnością. |
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. |
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Temperatura: 18-20 °C Wilgotność 56-60% |
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -informacja o alergenach -kod kreskowy |
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Spożyć bezpośrednio. |
Propozycja podania |
Jako dodatek do jogurtu. |