Charakterystyka produktu |
|
Nazwa wyrobu |
POPCORN |
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do bezpośredniej konsumpcji. |
Składniki |
Ziarna kukurydzy, |
Cechy organoleptyczne |
Smak i zapach charakterystyczny dla aloesu. Suche twarde fragmenty aloesu. Bez cukrowego nalotu. |
Wartość odżywcza w 100 g |
Wartość energetyczna451,00 kcal Białko9,00 gWęglowodany70,00 gTłuszcz15,00 g |
Alergeny |
Produkt zawiera siarczany, może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością |
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. Zawiera konserwanty. |
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność 56-60% |
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -informacja o alergenach -kod kreskowy |
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Popcorn powstający z ziaren kukurydzy, stanowi doskonałą alternatywę dla typowych, słodkich przegryzek. Dodatkowo, w przeciwieństwie do nich, jest ubogi w cukry. Potrzebujesz:
Garnek lub patelnia powinny być odpowiednio duże, aby pomieścić popcorn już po uprażeniu. Pokrywka jest potrzebna, ponieważ inaczej strzelające ziarna kukurydzy będą latać po całej kuchni. Wlej olej i dodaj sól wg swoich preferencji, wymieszaj. Rozgrzej olej, po czym wsyp ziarna kukurydzy, przykryj pokrywką. Wkrótce pierwsze ziarna zaczną strzelać. Po ok. 5 minutach, kiedy ziarna będą strzelać coraz rzadziej zdejmij garnek z ognia i przesyp gotowy popcorn do miski. Teraz możesz dodać pozostałe ulubione składniki, np. masło. Działanie:
|
Propozycja podania |
|