Charakterystyka produktu |
|
||||||||
Nazwa wyrobu |
BANANY SUSZONY CHIPSY |
||||||||
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do bezpośredniej konsumpcji |
||||||||
Składniki |
Banan kandyzowany, cukier, |
||||||||
Cechy organoleptyczne |
Smak i zapach słodki charakterystyczny dla kandyzowanego banana. Suche krążki banana, mięsiste. Bez cukrowego nalotu. |
||||||||
Wartość odżywcza w 100 g |
|
||||||||
Alergeny |
Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, soji, nasion sezamu. |
||||||||
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością |
||||||||
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. Zawiera konserwanty. |
||||||||
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
||||||||
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność 56-60% |
||||||||
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
||||||||
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -informacja o alergenach -kod kreskowy |
||||||||
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Spożywać bezpośrednio |
||||||||
Propozycja podania |
Wspaniały dodatek do: ciast, ciasteczek, keksów, deserów, płatków śniadaniowych, musli i mieszanek bakaliowych, jogurtów oraz jako smaczna i pożywna przekąska. |