Charakterystyka produktu |
|
Nazwa wyrobu |
PRZYPRAWA DO KURCZAKA NATURALNA |
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do dalszej obróbki |
Składniki |
sól, papryka słodka, kozieradka, czosnek, skrobia pszenna (natywna) kurkuma, aromaty, cebula, imbir, curry, chilli, majeranek, nać pietruszki, ziele angielskie, kolendra, |
Cechy organoleptyczne |
Konsystencja sypka, barwa niejednolita pomarańczowo-czerwona. Zapach swoisty bez obcych zapachów, bez posmaków. |
Wartość odżywcza w 100 g |
wartość energetyczna 1209kJ/289 kcal |
Alergeny |
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
Materiał opakowaniowy |
Słoik plastikowy 0,43 l |
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa. |
Cechy mikrobiologiczne |
Liczba pleśni oraz drobnoustrojów zgodna z wymogami prawa. |
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne: Wilgotność: 56 - 60% |
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -skład -informacje o alergenach -kod kreskowy -kraj pochodzenia |
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Dodać do potrawy i poddać obróbce termicznej. |
Propozycja podania |
Dodatek do dań, w celu polepszenia smaku i aromatu potrawy. |