Charakterystyka produktu |
|
Nazwa wyrobu |
ERYTRYTOL (ERYTROL) |
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do bezpośredniej konsumpcji |
Składniki |
Erytrol, |
Cechy organoleptyczne |
Smak i zapach charakterystyczny, bez posmaków obcych, białe lub prawie białe kryształy. |
Wartość odżywcza w 100 g |
Wartość energetyczna 0kJ/0kcal |
Alergeny |
Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
Materiał opakowaniowy |
Dopuszczone do kontaktu z żywnością. |
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. |
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność:56-60% |
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -skład -wartości odżywcze -informacja o alergenach -kod kreskowy |
Docelowa grupa odbiorców |
Zakłady żywienia zbiorowego i klienci indywidualni. |
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Do bezpośredniego spożycia. |
Propozycja podania |
Stosowany jest jako dodatek do ciast , słodzenia. |