Charakterystyka produktu |
|
Nazwa wyrobu |
Soda oczyszczona |
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do dalszej obróbki |
Składniki |
Soda oczyszczona |
Cechy organoleptyczne |
Barwa biała, charakterystyczna dla produktu. |
Wartość odżywcza w 100 g |
|
Alergeny |
Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością. |
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. Obecność substancji konserwujących. |
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność 56-60% |
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -informacja o alergenach -kod kreskowy |
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Przeznaczone do dalszej obróbki. |
Propozycja podania |
Soda oczyszczona jest produktem o zróżnicowanym zastosowaniu. Soda oczyszczona idealnie nadaje się zarówno, jako składnik ciast oraz różnorodnych wypieków jak i produkt doskonale absorbujący zapachy oraz wybielający firany. Soda oczyszczona stosowana jest również w stomatologii oraz codziennej profilaktyce do wybielania zębów. Soda oczyszczona posiada doskonałe właściwości czyszczące, przez co jest często użytkowana w procesie odnawiania domowych wyrobów srebrnych. Z pewnością produkt ten sprosta stawianym oczekiwaniom i znajdzie szerokie zastosowanie w każdej przestrzeni domowej. |