-
Charakterystyka produktu
Nazwa wyrobu
ANYŻ GWIAŹDZISTY CAŁY
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji)
Do dalszej obróbki.
Składniki
Anyż gwiaździsty cały.
Cechy organoleptyczne
Gwiazdki anyżu maja charakterystyczny, intensywny i słodkawy zapach. Kształtem przypominają gwiazdki. Kolor bordowy.
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 1410 kJ/337 kcal
białko 17,6 g
węglowodany 50 g
tłuszcze 16 gAlergeny
Jest alergenem może zawierać również: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Materiał opakowaniowy
Opakowanie foliowe PP zadrukowane między-warstwowo laminowane, grubość 0,045mm: worek foliowy
Dopuszczone do kontaktu z żywnością.Cechy fizyko-chemiczne
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa.
Cechy mikrobiologiczne
Liczba pleśni oraz drobnoustrojów zgodna z wymogami prawa.
Warunki przechowywania
Miejsce suche i chłodne:
Wilgotność: 56 - 60%
Transport i dystrybucja
Samochody przystosowane do przewozu żywności:
-transport własny
-czysty, wolny od obcych zapachów.
Oznakowanie
Na opakowaniu znajduje się:
-logo firmy
-nazwa produktu
-masa
-dane dystrybutora
-termin przydatności do spożycia
-skład
-informacje o alergenach
-kod kreskowy
-kraj pochodzenia
Docelowa grupa odbiorców
Zakłady żywienia zbiorowego oraz klienci indywidualni.
Instrukcja użytkowania/przygotowania
Dodać do potrawy i poddać obróbce termicznej.
Propozycja podania
Jako dodatek do sosów. Wykorzystuje się go do wyrobów cukierniczych, do dań z mięsa i drobiu.