Charakterystyka produktu |
|
Nazwa wyrobu |
CUKIER TRZCINOWY |
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do bezpośredniego spożycia |
Składniki i |
Cukier trzcinowy, |
Cechy organoleptyczne |
Duże kryształki cukru o barwie brązowej. Smak słodki, bez obcych posmaków. |
Wartość odżywcza w 100 g |
wartość energetyczna 1544kJ/369 kcal |
Alergeny |
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie foliowe PP zadrukowane między-warstwowo laminowane, grubość 0,045mm: worek foliowy |
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników,. |
Cechy mikrobiologiczne |
Brak zmian mikrobiologicznych. |
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne: Wilgotność: 56 - 60% |
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -skład -informacje o alergenach -kod kreskowy -kraj pochodzenia |
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Stosować według uznania. |
Propozycja podania |
Dodatek do dań, w celu polepszenia smaku i aromatu potrawy. |