|
Charakterystyka produktu |
|
|
Nazwa wyrobu |
NATKA PIETRUSZKI |
|
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do dalszej obróbki |
|
Składniki |
Natka pietruszki |
|
Cechy organoleptyczne |
Konsystencja sypka bez zbryleń, barwa niejednolita, typowa dla składników mieszanki, zapach i smak typowy dla użytych składników mieszanki bez obcych posmaków i zapachów. |
|
Alergeny |
Produkt zawiera bazylie może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
|
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością |
|
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa. |
|
Cechy mikrobiologiczne |
Liczba pleśni oraz drobnoustrojów zgodna z wymogami prawa. |
|
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne |
|
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów |
|
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się oznakowanie produktu |
|
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Spożywać jako dodatek do dań. |
|
Propozycja podania |
Najczęściej kompozycja ta jest używa do pizzy, zup, sosów ziołowych, sałatek, twarogów, jaj, ziemniaków oraz przy sporządzaniu pieczeni, mięs mielonych, potraw z grilla, zapiekanek, farszów oraz potraw z ryb i drobiu. |
