Charakterystyka produktu |
|
||||||||
Nazwa wyrobu |
IMBIR KANDYZOWANY PŁATKI |
||||||||
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do bezpośredniej konsumpcji |
||||||||
Składniki |
Imbir kandyzowany w plastrach. |
||||||||
Cechy organoleptyczne |
Smak i zapach słodki charakterystyczny dla imbiru. Suche nieregularne fragmenty. Bez cukrowego nalotu. |
||||||||
Wartość odżywcza w 100 g |
|
||||||||
Alergeny |
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
||||||||
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością. |
||||||||
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak zanieczyszczeń, zawartość pestycydów zgodna z przepisami prawa żywnościowego. |
||||||||
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
||||||||
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność 56-60% |
||||||||
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
||||||||
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -informacja o alergenach -kod kreskowy |
||||||||
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Spożyć bezpośrednio. |
||||||||
Propozycja podania |
Jako dodatek do dań kuchni wschodniej, do herbaty ciast i deserów. |