|
Charakterystyka produktu |
|
|
Nazwa wyrobu |
Makaron Krajanka Durum |
|
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do dalszej obróbki. |
|
Składniki |
mąka z pszenicy durum typ 950, woda |
|
Cechy organoleptyczne |
Smak i zapach charakterystyczny bez obcych posmaków i zapachów. |
|
Alergeny |
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
|
Materiał opakowaniowy |
Makaron zapakowany jest w torebki foliowe, zgrzewane z atestem spożywczym oznaczone etykietą z nazwą, składem i datą ważności. Gwarancja zachowania świeżości na dłużej. |
|
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. |
|
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
|
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność 56-60% |
|
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
|
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -informacja o alergenach -kod kreskowy |
|
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Sposób przyrządzania: 1. Zagotować wodę (1 litr na 100g makaronu). |
|
Propozycja podania |
Spożyć po ugotowaniu. |
