|
Charakterystyka produktu |
|
|
Nazwa wyrobu |
GORCZYCA |
|
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do dalszej obróbki |
|
Składniki |
Gorczyca |
|
Cechy organoleptyczne |
Konsystencja ziarnista. Barwa kremowa, zapach swoisty bez obcych zapachów. Smak lekko słodki, ostry, bez obcych posmaków. |
|
Alergeny |
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
|
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością |
|
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników i innych zanieczyszczeń. |
|
Cechy mikrobiologiczne |
Liczba pleśni oraz drobnoustrojów zgodna z wymogami prawa. |
|
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne: Wilgotność: 56 - 60% |
|
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
|
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -skład -informacje o alergenach -kod kreskowy -kraj pochodzenia |
|
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Dodać do potrawy i poddać obróbce termicznej. |
|
Propozycja podania |
Dodatek do dań, w celu polepszenia smaku i aromatu potrawy. Dodatek do marynat oraz pikli. |
