Charakterystyka produktu |
|
Nazwa wyrobu |
FASOLA DROBNA BIAŁA |
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do dalszej obróbki |
Składniki |
Fasola |
Cechy organoleptyczne |
|
Wartość odżywcza w 100 g |
Wartość energetyczna: 1446kJ/346 kcal |
Alergeny |
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością. |
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. |
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność:56-60% |
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -skład -wartości odżywcze -informacja o alergenach -kod kreskowy |
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Fasolę moczymy dzień wcześniej. Namoczoną fasolę gotujemy. |
Propozycja podania |
Domowa fasola po bretońsku składniki: 1 opakowanie białej fasolo jaś, 1 listek laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 4 kiełbasy śląskie, 150 g boczku wędzonego, 2-3 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 przyprawa do fasoli po bretońsku, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, majeranek. |