Charakterystyka produktu |
|||||||||
Nazwa wyrobu |
ORZECHY WŁOSKIE ŁUSKANE |
||||||||
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Orzechy włoskie łuskane |
||||||||
Składniki |
Orzech włoski łuskany, |
||||||||
Cechy organoleptyczne |
Orzechy suche, zdrowe bez objawów gnicia lub zepsucia. Czyste bez widocznych uszkodzeń, dostatecznie rozwinięte. Barwa na powierzchni jasnobrązowa, na przekroju biała do jasno kremowej. Smak delikatny, pozbawiony obcych zapachów i smaków. |
||||||||
Wartość odżywcza w 100 g |
|
||||||||
Alergeny |
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
||||||||
Materiał opakowaniowy |
Opakowanie dopuszczone do kontaktu z żywnością. |
||||||||
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. Bez konserwantów. |
||||||||
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
||||||||
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność 56-60% |
||||||||
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
||||||||
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -informacja o alergenach -kod kreskowy |
||||||||
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Spożyć bezpośrednio. |
||||||||
Propozycja podania |
Do bezpośredniego spożycia, dodatek do ciast, sosów, oraz musli. Orzechy włoskie wykorzystywane są do wypieku ciast oraz innych słodkości. Znajdują również zastosowanie jako szlachetny dodatek do dań wytrawnych, sosów oraz sałat. Orzechy to jednocześnie zdrowa przekąska będąca doskonałą alternatywą dla słodyczy. |