Charakterystyka produktu |
|
Nazwa wyrobu |
Kwas l-askorbinowy Witamina C CZDA |
Typ (np. surowy, do dalszej obróbki, do bezpośredniej konsumpcji) |
Do bezpośredniej konsumpcji |
Składniki |
Kwas L-Askorbinowy (witamina C ) |
Cechy organoleptyczne |
Smak i zapach charakterystyczny bez obcych zapachów i posmaków. |
Alergeny |
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny. |
Materiał opakowaniowy |
Dopuszczone do kontaktu z żywnością. |
Cechy fizyko-chemiczne |
Brak obecności szkodników, zawartość pestycydów zgodna z wymogami prawa żywnościowego. |
Cechy mikrobiologiczne |
Brak objawów pleśni i innych zanieczyszczeń mikrobiologicznych. |
Warunki przechowywania |
Miejsce suche i chłodne. Wilgotność 56-60% |
Transport i dystrybucja |
Samochody przystosowane do przewozu żywności: -transport własny -czysty, wolny od obcych zapachów. |
Oznakowanie |
Na opakowaniu znajduje się: -logo firmy -nazwa produktu -masa -dane dystrybutora -termin przydatności do spożycia -informacja o alergenach -kod kreskowy |
Instrukcja użytkowania/przygotowania |
Parametry gwarantowane ze świadectwa kontroli jakości – wyniki badań: 1. Zawartość głównego składnika min % – 99,5 2. Pozostałość po prażeniu (j.SO4) max % – 0,03 3. Chlorki max % – 0,03 4. Metale ciężkie (j.Pb) max % – 0,001 5. Siarczany max % – 0,002 6. Żelazo max % – 0,0002 7. Gatunek: CZDA (czysty do analizy) 8, Wzór chemiczny: C6H8O6 Wartość jednej dziennej porcji: 1g (1000mg) |
Propozycja podania |
Witaminę C można polecić każdej osobie, która dba o zdrowy wygląd i dobre samopoczucie. zalecana pora spożycia przed posiłkiem lub podczas posiłku Profilaktycznie należy spożywać dziennie w następujących proporcjach: ok 2g dokładnie wymieszać z wodą lub sokiem codziennie zaleca się kurację po ok 100ml napoju ze względu na swój aromat i kolor doskonale nadaje się jako dodatek go jogurtów, deserów, płatków oraz idealnie pasuje jako składnik koktajli:) |